Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Comitè d’Empresa del Consell Comarcal molest per l’acomiadament de treballadors mentre es manté una gran estructura política

A través d’un comunicat, el comitè d’empresa del Consell Comarcal ha fet públic el malestar i disconformitat de l’Assemblea de treballadors de l’ens amb les amortitzacions de places aprovades en el ple del 14 de febrer. I que van fer-se efectives l’endemà amb l’acomiadament de dues persones.<br />

L’Assemblea considera que el Consell Comarcal no ha respectat els drets d’informació als representants dels treballadors per tal de garantir els drets laborals; considerant que la única forma d’estalviar és acomiadar treballadors. Apunten també, en el comunicat, que amb l’eliminació de càrrecs polítics dels quals ningú sap les funcions que tenen, es podrien continuar mantenint els llocs de treball de personal que portava entre 7 i 12 anys treballant a l’ens. Lamenten també què, ni els dos grups del govern (CiU i ERC) ni el principal de l’oposició (PSC) han plantejat la possibilitat de reduir despeses atribuïbles als càrrecs de confiança dels grups polítics.<br /> L’Assemblea de treballadors considera que reduir personal vol dir reduir serveis als ciutadans; i troba incoherent mantenir una estructura política amb una despesa important. Un fet encara més greu, diuen, davant l’actual situació dels treballadors del Consell que a l’igual que la resta de treballadors públics estan suportant importants retallades en els seus drets i sous mentre l’estructura política no deixa de créixer.<br /> Demanen més sensibilitat i transparència al Govern del Consell Comarcal en matèria de serveis al ciutadà i de gestió dels diners públics; al mateix temps que buscar solucions alternatives a l’acomiadament de treballadors i reducció de serveis públics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: