Certificat AENOR de la petjada de carboni per als vins de Ton Rimbau
El celler de Vilobí Ton Rimbau s’ha convertit en una de les primeres empreses catalanes que aconsegueix el certificat AENOR de la petjada de carboni, que permet saber l’impacte real de la producció dels seus vins sobre l’atmosfera i el medi ambient. <br />
AENOR ha certificat les emissions a l’atmosfera de 5 vins de 2011 embotellats en ampolla de ceràmica: el Porcellànic vi dolç natural, el Porcellànic vi xarel.lo, el Porcellànic xarel.lo sur-lie, el Porcellànic brut natural amb lies i el Porcellànic brut botritis amb lies.
Segons la certificació d’AENOR, cada ampolla de vi Porcellànic comporta una emissió de gasos d’efecte hivernacle d’ entre 970 i 1.470 grams de CO2, des de la vinya, passant per el procés d’elaboració i transport.
Segons Ton Rimbau, la certificació li permetrà establir els procediments per reduir i compensar emissions en futures anyades.