Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Anticorrupció presenta una querella contra diversos exdirectius de Caixa Penedès

Segons publicava ahir l’edició digital d’El Periódico, el fiscal anticorrupció de Barcelona ha presentat una querella a l’Audiència Nacional contra l’expresident de Caixa Penedès Ricard Pagès i els ex directius Manuel Troyano, Santiago José Abella i Joan Caellas per un presumpte delicte societari i un altre d’apropiació indeguda.

El fiscal ha investigat darrerament les pensions de 20 milions d’euros que la caixa va assignar als ex alts càrrecs i que van suposar la dimissió de Pagès i Troyano al novembre del 2011 a petició del consell d’administració de l’entitat, ara integrada al Banc Mare Nostrum. El Consell d’Administració va manifestar llavors que no havia comptat amb informació suficient, veraç i detallada d’aquestes remuneracions i prestacions.

L’expresident de Caixa Penedès, però, va declarar davant del fiscal a mitjans d’octubre de l’any passat que el pla de pensions d’11 milions d’euros que en el seu cas se li va assignar estava previst en un contracte d’alta direcció que va signar el 1985 i que va ser avalat pel consell d’administració de l’entitat. També va assegurar que aquest complement és habitual en el sector financer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: