Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Activada l’Alerta per nevades a cotes baixes i una acusada baixada de la temperatura

Protecció Civil de la Generalitat ha augmentat de Prealerta a Alerta el Pla Especial d’Emergències per a Nevades a Catalunya, el NEUCAT, per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d’un episodi de nevades que pot afectar zones on aquest fenomen és poc habitual i produir afectacions. <br />

La previsió indica que al llarg d’aquesta tarda anirà ampliant-se la zona on nevarà cap a la Catalunya Central i litoral i prelitoral centre i sud, mentre baixa la cota per la baixada molt acusada de les temperatures.

Les nevades més importants es produiran entre aquesta nit i demà dissabte, especialment al prelitoral de Tarragona i Catalunya Central amb possibilitats de nevades febles a les comarques de Ponent i tot el litoral de la demarcació de Barcelona i també de Tarragona i Terres de l’Ebre.

De tota manera, el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, descarta que aquest episodi sigui com la nevada del 2010.

El Comitè Tècnics del pla NEUCAT, sota la presidència del director de Protecció General Civil de la Generalitat, està coordinant l’operatiu a tot el país. Carreteres de la Generalitat, de les Diputacions i de l’Estat disposen de 184 màquines llevaneus, 16.000 tones de sal i 600.000 litres de salmorra en estoc.<br />El cap de tràfic de Grues Pedro Vilafranca, Ramon Delgado, fa unes recomanacions per circular pel Penedès amb neu.

Delgado recorda, també, que les carreteres secundàries no tenen prioritat en cas de nevada.

Els Ajuntaments penedesencs han de tenir a punt sal, fundents i grups electrògens, així com preveure la possibilitat d’obrir pavellons o centres específics si cal acollir persones afectades. També han de tenir especial cura de les persones sense sostre, habilitant espais i els serveis necessaris.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la població que es mantingui atenta a l’evolució meteorològica de cara a adequar la mobilitat i les activitats a l’aire lliure a aquesta situació. Davant la baixada de temperatures, també es demana seguir els consells per evitar accidents per la mala combustió d’estufes i calderes.

A Vilafranca, en cas de necessitat es recomana contactar amb la Policia Local, al 93 892 38 38.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: