Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca, a la inauguració de Capital de la Cultura Catalana 2013 a Ripoll

Dissabte 26 de gener va tenir lloc l’acte inaugural de la Capitalitat Cultural Catalana que posa Ripoll al centre de la cultura del nostre país. La capitalitat de cultura catalana arribarà al 2015 a Vilafranca.

L’acte inaugural va tenir com a protagonistes la dansa, el teatre i la música, en un escenari privilegiat, a la joia del romànic català Monestir de Santa Maria de Ripoll. Vilafranca, que serà Capital de la Cultura Catalana 2015, va ser-hi present representada per Raimon Gusi, regidor de Cultura de l’Ajuntament.<br />
L’espectacle es va desenvolupar seguint els tres grans eixos del projecte que proposa Ripoll: la història, el llegat industrial i la cultura i tradicions populars. Amb una gran bellesa artística, Ripoll reivindicà la història mil•lenària de la vila, antic centre difusor de la cultura durant l’Edat Mitjana, i el seu ric patrimoni cultural. <br />La inauguració va anar a càrrec del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell; el president de l’Organització de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela i la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Carme Crespo. <br />L’acte d’inauguració va finalitzar a l’exterior del Monestir de Ripoll amb una mostra de cultura popular i una espectacular dansa en vertical a la façana del Monestir. Posteriorment, es va inaugurar l’exposició "Ramon Casanova i Danés. El boig de l’Hispano" al Museu Etnogràfic de Ripoll, en un museu que va quedar petit davant la gran afluència de públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: