Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat el documental Bitàcola, promogut per la Fundació Joia, que aplica el coaching al patiment psicològic per qüestions laborals

Dins dels actes de les Festes de Sant Raimon s’ha presentat a Vilafranca aquest documental, que tot i ser un encàrrec de la Fundació Joia de Barcelona, te força aire penedesenc. El guionista i productor és el vilafranquí Pablo Sancho. També és penedesenca la productora que l’ha realitzat, i forces de les imatges s’han enregistrat a Vilafranca i Vilanova.<br />

Pablo Sancho explicava que el documental recull les experiències de cinc persones que tenen patiment psicològic a causa de la feina. Són experiències molt diferents relacionades amb el món laboral.

Sancho explica que van entrevistar més de 100 persones que havien participat en el projecte bitàcola de la Fundació Joia, i que en van triar cinc que els van semblar representatius.<br /> D’altra banda, la codirectora de la Fundació Joia i directora del projecte Bitàcola, explicava que fa 30 anys que treballen per la rehabilitació i inclusió social i laboral de les persones afectades per patiment psicològic o problemes de salut mental.<br /> El projecte Bitàcola neix el 2011, i consisteix en aplicar la tècnica del coaching que normalment s’usa amb directius d’empeses, a persones amb problemes psicològics. Ella mateixa explica què és el coaching.

El documental es va estrenar a Barcelona, ara s’ha presentat a Vilafranca i en els propers mesos s’anirà veient arreu del territori. Les sensacions que han recollit de la gent que ha vist el documental és que agrada força.<br /> Des del projecte Bitàcola expliquen que l’actual situació de crisi econòmica han incrementat els problemes. Ho han detectat a la seva seu, al carrer Rocafort 241-243 de Barcelona.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: