Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Sadurní aprova un pressupost per al 2013 de 14,7 milions d’euros

El plenari de l’Ajuntament de la capital del cava va aprovar aquest dimecres al vespre, amb els vots favorables dels dos grups del govern, PSC i ERC, l’abstenció del PP i els vots contraris de CiU, el pressupost municipal per al 2013, que serà de 14,7 milions d’euros.<br />

Susanna Mèrida, regidora d’Hisenda, va defensar que es tractava d’una proposta per garantir la solvència econòmica de l’Ajuntament, el manteniment i la millora dels serveis públics. Va agrair les aportacions realitzades pel Partit Popular. Pel que fa a les presentades per Convergència i Unió va declarar que les propostes havien estat genèriques i imprecises i que resultaven de difícil adaptació al pressupost. Mèrida va subratllar l’esforç en diverses partides, els augments a serveis com la Casa dels Avis, la promoció econòmica, via pública o l’escola de Música, que multiplica per quatre l’aportació municipal per fer front a la important davallada de la subvenció per alumne que ha imposat la Generalitat. En total, el pressupost general municipal s’incrementa en uns 800 mil euros en relació al de 2012, que la regidora va justificar en l’augment dels ingressos de l’IBI i la participació en els tributs de l’estat.<br />Albert Prat, portaveu d’ERC, soci de govern, va defensar la línia continuista, l’esforç per al manteniment dels serveis i la plantilla municipal. Va destacar algunes inversions en informàtica, la zona esportiva o diverses actuacions de via pública, a més de futures necessitats que cal abordar com la rehabilitació de les antigues escoles de la Plaça Nova, el Centre Cultural, el cementiri de Monistrol o l’ampliació de la piscina exterior municipal.

Des del grup popular es van sol•licitar més recursos per a l’eliminació de barreres arquitectòniques i es va criticar la política d’atorgament de subvencions a les entitats o la gestió del mercat municipal. També es va fer al•lusió al Centre Cultural que no s’inclou en el pressupost del 2013, tot dient que no era moment de fer projectes faraònics.<br />Maria Rosell, la portaveu de CiU va subratllar la necessitat d’impulsar polítiques socials, d’ocupació, de promoció del comerç i el turisme i va criticar que el govern s’allunyi dels problemes reals de la ciutadania. També va insistir en que calia revisar els ajuts i aportacions a les famílies ja que considerava un fet negatiu que la partida tingués saldo positiu en una conjuntura com l’actual.<br />La primera moció presentada per CiU proposava destinar un 7% de la retribució del 2013 dels regidors a Càritas. Ho justificava com una mesura de coherència i equitat amb la supressió de la paga extra de Nadal als treballadors públics. El PP va donar ple suport a la proposta. La moció no va prosperar ja que els dos grups de govern s’hi van oposar. <br />CiU va presentar una moció d’urgència per donar suport a la declaració de sobirania i dret a decidir aprovada pel Parlament el passat 23 de gener. El text va comptar amb el recolzament d’ERC, el vot contrari del PP i l’abstenció del PSC. El debat sobiranista va continuar amb una moció d’urgència del PSC presentant el text que va proposar el grup socialista al Parlament, per reforçar la necessitat d’arribar a un acord amb el govern de l’estat i celebrar un referèndum amb les màximes garanties de legalitat. El punt es va desestimar amb el vot contrari de la resta de grups.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: