Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Èxit de les 3es Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats

Aquest darrer cap de setmana s’han celebrat amb èxit de les 3es Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats.<br />

Els dies 18, 19 i 20 de gener s’han celebrat a Subirats les 3es Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica, amb motiu del 74è aniversari dels enfrontaments de la Guerra Civil a les Muntanyes d’Ordal, el 22 i 23 de gener de 1939, i que van significar la darrera defensa de Barcelona abans de la seva caiguda a mans de l’exèrcit franquista.

Dins el projecte de recuperació de la memòria històrica de Subirats, a càrrec d’historiadors locals, s’han descobert els darrers anys les evidències d’aquests combats mitjançant trinxeres, nius de metralladora i restes de peces dels combats, entre d’altres elements i gràcies a la col.laboració veinal. Especialment destacada va ser la representació de l’obra "Cartes des del Front", a cárrec de la Companyia Teatral "En Obres" de Lavern.

L’Ateneu Agrícola de Lavern es va omplir per assistir al relat teatralitzat de l’intercanvi de correspondència durant la Guerra Civil entre diversos veïns del municipi de Subirats i les seves famílies. Una obra de teatre, creada especialment per aquestes Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats, on s’explica les vicissituds viscudes en aquest període tant al front com a les seves llars per molts subiratencs gràcies a la investigació dels historiadors en els arxiu municipal i la documentació familiar facilitada. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: