Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pressupost del 2013 continua generant debat entre les forces polítiques

El govern de Vilafranca manté l’objectiu d’acostar posicions per poder aprovar aviat un pressupost que s’adapti al les circumstàncies actuals de la crisi econòmica.<br />

<br />En el transcurs del programa la tertúlia que s’emet per Ràdio Vilafranca i Penedès TV, aquest dijous s’ha estat valorant quin és el moment en que es troba el debat entre les diferents forces polítiques sobre el pressupost de l’ajuntament pel 2013. Al programa hi ha assistit el regidor d’hisenda, el convergent Aureli Ruiz, i els regidors de la CUP, Xavier Navarro i d’ICV, Bernat Villarroya. Ruiz ha explicat que es va convocar aquest dimarts la junta de portaveus per explicar quina és la situació econòmica actual i ressituar el debat sobre el pressupost que va quedar truncat desprès que al ple del desembre es va retirar el punt de l’ordre del dia. L’objectiu és acostar posicions entre les diferents forces polítiques i aprovar el pressupost el més aviat possible.

<br />Xavier Navarro de la CUP ha recordat els motius pels quals no poden donar suport al pressupost i ha assenyalat que continuaran fent arribar les seves propostes al govern. <br />També ha respost al darrer comunicat del govern, que demanava responsabilitat a tots els grups, indicant que el principal responsable de tirar endavant el pressupost és el govern.

<br /><br />Per la seva part el regidor d’ICV, Bernat Villarroya, ha recordat que els ecosocialistes s’han mostrat oberts a arribar a un acord amb el govern, sobre tot perquè consideren que la ciutadania es mereix que Vilafranca tiri endavant i perquè bona part dels aspectes que van fer que votessin contra el pressupost de l’any passat, en aquesta ocasió el govern els ha solventat.<br />Villarroya entén que és el govern qui ha de presentar la proposta de forma clara i respondre als dubtes que tingui l’oposició.

<br /><br />Villarroya assenyala que al marge de les diferències cal trobar punts d’acord comú, com ha es va fer fa dos anys, quan es van situar els objectius prioritaris davant la crisi.<br />Per la seva part el regidor d’hisenda ha insistit en destacar que no havent-hi un govern en majoria la responsabilitat de la governabilitat és de tothom.

<br /><br />Aureli Ruiz ha recordat que cal situar els plantejaments del pressupost del 2013 a l’alçada de la situació, tenint en compte la reducció de recursos. També ha dit que és molt millor començar a treballar amb un pressupost ajustat a aquesta situació que no pas amb la pròrroga del pressupost de l’any passat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: