Dilluns, 10 de desembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Bon ambient a la 16ena Festa del Xató

Després d’un dissabte plujós la treva del temps d’aquest diumenge ha permès que Vilafranca hagi celebrat la tradicional Festa del Xató amb molta concurrència de públic.<br /><br />Al migdia d’aquest diumenge es podien tornar a veure les cues de gent per comprar els tiquets de les degustacions de xató.

Una imatge habitual en aquesta tradicional celebració que dóna el tret de sortida a les festes vinculades a la Ruta de Xató del Penedès, però que aquest any podia haver perillat pel mal temps del dissabte i l’anunci de fortes ratxes de vent pel diumenge. Vent n’hi va haver però no bufava prou fort com per fer espantar al públic que un cop més va omplir la rambla de Sant Francesc. Finalment es van vendre 2.500 tiquets de degustacions.

<br />Així Vilafranca acollia una nova edició de la seva tradicional Festa del Xató, una jornada organitzada pel Patronat de Comerç i Turisme de Vilafranca del Penedès i el Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès, amb la qual s’inicien les activitats de la Ruta del Xató, a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, aquest any 2013.  L’alcalde, Pere Regull, destaca que és una activitat de promoció que relliga el territori de la Vegueria.

<br /><br />Per la seva banda la presidenta del Patronat de Comerç i Turisme de Vilafranca, Dolors Rius, assenyala el Gremi d’Hostaleria aprofita per promocionar els seus restaurants. <br />També s’organitzaven tast de vins i a Vilafranca és l’únic lloc on es poden tastar i comparar les quatre varietats diferents a la salsa del xató.

<br /><br />L’espai de la rambla de Sant Francesc va acollir, a banda dels estands dels serveis dels xatons, tot un seguit de taules per poder-lo degustar in situ, una carpa on els mestres xatonaires van participar en les exhibicions de com elaborar les diferents receptes del xató del Vendrell, Sitges Vilafranca i Vilanova que es van anar fent al llarg del matí, activitat molt valorada pels assistents que van estar plenes de gom a gom.

<br />Una altra carpa acollia la segona mostra gastronòmica, organitzada pel Gremi d’Hosteleria de l’Alt Penedès. Tastos-maridatges que han permès als assistents veure la demostració en directe de la creació dels plats més elaborats amb el seu corresponent maridatge. Per fer-ho es va comptar amb la participació dels xefs Jordi Curto, de La Fonda Neus, Joan Morell, de Cal Diari, i Xavi Arnan, de El Racó de la Calma, que van preparar “Llom de bacallà amb pomat de sobrassada al cava brut”, “Crep de calçots amb romesco” i “Crema de galeres amb musclos”, respectivament, els quals en companyia de l’enòleg Pere Escudé, de la DO Penedès, van donar la millor opció de maridatge per cada plat.<br />

Enquesta

El creixement de l'extrema dreta és degut sobretot a…

Programació

Ràdio Vilafranca

22:00
A les portes de Troia
Història divulgativa
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari

Penedès Televisió

21:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
21:30
Esports 21
Tertúlia sobre l'actualitat esportiva local i comarcal
22:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: