Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Baixen un 40% les vendes del Mercat de Reis

Aquest divendres i dissabte s’ha celebrat una nova edició del Mercat de Reis a la rambla Nostra Senyora.

Organitzat pel Col.lectiu d’Artesans, Brocanters i Pintors del Penedès, aquest mercat d’artesania ofereix diversitat d’articles elaborats artesanalment. A les parades s’hi podia trobar des d’elements decoratius a alimentació natural, passant per cosmètica, bijuteria o roba.

Aquest 2013, les vendes no han anat massa bé i Anna Subirats del Col.lectiu d’Artesans, Brocanters i Pintors del Penedès situa la davallada al voltant del 40% respecte l’any passat.

Segons Subirats, el 2012 ha estat un any dur i els petits artesans confiaven en remuntar vendes durant el desembre i els primers dies de gener, abans de Reis, però finalment no ha estat així. Els clients s’han acostat fins al Mercat de Reis i han continuat comprant, però han gastat menys diners.

Xavi Rodríguez és un xocolater d’Agramunt que participava al Mercat de Reis de Vilafranca per primera vegada i coincideix amb Subirats que ha estat una mala fira.

Tos dos artesans coincideixen que la Fira del Gall va anar molt bé i al seu sector, la davallada de vendes només va ratllar el 10%. <br />
Quant al 2013, que han encetat amb mal peu al Mercat de Reis, pensen mantenir la seva presència a fires, però estan espantats i temen per la supervivència dels petits negocis artesans.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: