Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una mostra escultòrica presenta obres de Llimona, Gargallo o Clarà

L’aula de cultura de Caixa Penedès acull una exposició amb 33 escultures dels segles XIX i XX del Museu de Montserrat.

<br />A partir d’aquest divendres i fins el 13 de gener, l’Aula de Cultura Caixa Penedès–Fòrum Berger Balaguer mostra les trenta-tres obres que conformen l’exposició Escultures dels segles XIX i XX del Museu de Montserrat. La inauguració tindrà lloc divendres, a les set de la tarda.

<br />Les trenta-tres obres d’Escultures dels segles XIX i XX del Museu de Montserrat permeten una panoràmica bastant completa i molt selecta de l’esdevenir artístic de Catalunya des del Modernisme (finals del segle XIX) fins al Postnoucentisme (meitat del segle XX).

<br />Així, els visitants a l’exposició podran gaudir de les escultures de Josep Llimona. El moviment noucentista està representat per figures de Josep Clarà, Enric Casanovas, Josep Dunyach, Joan Rebull i Pablo Gargallo. Una segona generació d’escultors noucentistes presenta obres de Pere Jou i Josep Canyas, entre d’altres. Una tercera i una quarta generació d’escultors està representada en les escultures de Joaquim Ros, Lluïsa Granero, Josep Llassans i Josep Busquets. Les trenta-tres peces del Museu de Montserrat permeten un recorregut breu però altament significatiu, en l’esdevenir històric d’aquest capítol de l’escultura catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: