Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una Fira del Gall amb balanç positiu i més visitants que mai

Vilafranca ha viscut un intens cap de setmana de Fira del Gall on el temps ha estat protagonista afavorint la presència de nombrosos visitants.<br />

<br />La presència de visitants ha estat notable tan dissabte com diumenge. La presidenta del Patronat de Comerç i Turisme, Dolors Rius, i la directora del patronat, Pilar Yagüe, han donat a conèixer les primeres dades valoratives i en el seu conjunt la fira ha estat un èxit. Tot i no tenir una xifra concreta de visitants, es pot assegurar que s’han superat els 40.000 visitants de l’any passat, sobre tot tenint en compte que el temps ha acompanyat d’allò més. D’aquests 32% eren de Vilafranca, un 22% de la comarca i el 46% de la resta de Catalunya.

<br />Dolors Rius destaca els resultats obtinguts, especialment tenint en compte la crisi que s’està vivint.

<br /><br /><br />La mostra gastronòmica ha incrementat un 2% superant totes les expectatives dels restauradors, arribant a les 13.700 racions venudes a guixeta , sense comptabilitzar les que es venien directament per cada restaurant.<br />En quan a la venda d’aviram també cal destacar l’increment d’un 7% de gall negre, i els encàrrecs pels propers dies. Finalment respecte la mostra de vins negres les xifres també suposen una millora respecte l’any passat. Amb 4.500 consumicions, i en especial al Tastavi amb 1.880 tiquets de 4 degustacions, un increment del 27%.

<br /><br /><br /><br />L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, assenyalava en el transcurs d’un programa especial de Penedès TV, que l’objectiu és impulsar les singularitats que ofereix el Penedès al món.<br /><br />Dels tres motors principals de la fira, que són els criadors d’aviram, els vins del Penedès i la mostra gastronòmica, cal dir que els que potser han notat més la crisi i el fet que la fira ha caigut molt allunyada del Nadal han estat els criadors.<br />Els preus de les peces d’aviram autòcton, el gall a 40 euros i l’ànec a 25, es mantenen congelats des de fa tres anys. La tendència és cada vegada que es vengui més gall que no pas ànec. <br /><br />La fira es va iniciar dissabte a les vuit del matí com marca la tradició amb la cercavila del Tomasot i la Ballarica amb les autoritats des del centre fins al recinte de la fira, al Parc de Sant Julià. Arribats a lloc es va procedir per par de l’alcalde a la compra d’una peça a cada paradista, aviram que es dona per beneficència. També hi havia el concurs-exposició de raça de gallina penedesenca amb l’acompanyament d’una altra raça convidada. Enguany era l’Euskal Oiloa, del País Basc. El president de l’associació, Miguel Ángel  Garcia destacava la impressió favorable que li ha fet la Fira del Gall de Vilafranca.  <br /><br />Tot i les pors que tenien ens criadors d’aviram a primera hora del dissabte, finalment les xifres de vendes han estat positives en el conjunt del cap de setmana.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: