Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ramona Suriol ha renunciat al càrrec per motius personals

El ple d’aquest dimarts, havent-se retirat els punts del pressupost i de la Fundació de l’Escavi, va deixar bona part del protagonisme a l’apartat de les mocions.

Tot i que una de les notícies de la nit es va donar a conèixer per sorpresa al final de la sessió. Va ser l’anunci de la regidora Ramona Suriol, de deixar el càrrec. Com va explicar ha estat per motius personals. Emocionada, va dir que a primers d’any va partir una malaltia que li ha fet reconsiderar la seva vida i allunyar-se de la política. La regidora s’acomiada amb satisfacció per la feina feta.

<br /><br />Ramona Suriol va rebre l’agraïment per la seva dedicació a l’ajuntament per part de l’alcalde i de tots els grups municipals. Suriol serà substituïda per Anna Doblas que és la persona que anava al lloc número 10 de la llista de CiU a les darreres eleccions municipals.<br />D’altra banda en el transcurs del ple es va aprovar una modificació del pressupost d’aquest any, per ajustar partides, amb la incorporació d’una subvenció de la Diputació de Barcelona de 180.000€ que permetrà tancar l’exercici amb un lleuger superàvit.<br />En aquest punt el regidor d’ICV, Bernat Villarroya, va aprofitar també per exposar que estan oberts a negociar el pressupost per l’any vinent.<br /><br />En nom del PP, Josep Ramon, assenyalava la tasca de suport que du a terme la Diputació cap als ajuntaments. En l’apartat de mocions la CUP en va proposar una amb mesures de lluita contra els desnonaments i en suport a l’accés a l’habitatge. Des del govern es va criticar el populisme d’algunes mesures proposades. Xavier Navarro, de la CUP, negava el populisme i parlava d’actuar davant el problema.

<br /><br />La moció proposava mesures concretes que l’alcalde va dir que no es podrien complir, en algun cas per la dificultat de realitzar-les o en altre cas per legalitat dubtosa i en aquest cas el govern va demanar la retirada del punt per plantejar una reunió en la que s’abordi el tema, ja que en el fons de la qüestió tots els grups hi estan d’acord. <br />Finalment es va portar a aprovació i va ser rebutjada pels vots de CiU i el PP, amb l’abstenció del PSC i els vots a favor de CUP, ICV i ERC.

<br />Una altra moció sobre aspectes derivats de la crisi, presentada per la CUP, proposava la creació d’un registre municipal d’establiments comercials solidaris, que enlloc e llençar el menjar que està a punt de caducar l’ofereixin a les entitats socials. La moció es va aprovar per unanimitat.<br />També podem destacar una moció presentada pel PSC, a iniciativa de “Entre Tots “, sobre ocupació i inserció de persones amb discapacitat, educació inclusiva de nens amb necessitats especials i reclamant els deutes de la Generalitat amb les entitats socials.

<br />En nom d’ERC, Pep Quelart, mostrava el suport a la moció tot recordant l’ofec econòmic que du a terme l’Estat Espanyol amb Catalunya que porta a una pèrdua de l’estat del benestar. <br />La moció es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte del PP que es va abstenir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: