Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La destrucció de l’ocupació a l’Alt Penedès cau prop del 4%

L’Informe ADEG de Conjuntura Econòmica corresponent al 3r trimestre de 2012 a les comarques del Penedès i el Garraf posa l’accent en un canvi de tendència en la moderació de la destrucció de llocs de treball. <br />

Tot i la intensificació palesa a Catalunya, a les tres comarques penedesenques s’observa una moderació de la destrucció d’ocupació, encara que la contracció de l’activitat és manté per damunt de la mitjana catalana.

Segons l’estudi trimestral de la consultora Activa Prospect, el Garraf és, de les tres comarques penedesenques, la que registra una contracció més important (del -5,3%). A l’Alt Penedès i el Baix Penedès les taxes són més moderades (del -3,8 i -3,4% respectivament). Així, una vegada més, el Baix Penedès registra el nivell més baix de reducció d’efectius laborals de les tres comarques, afectant aquesta etapa recessiva de forma més intensa a l’Alt Penedès i el Garraf. De fet, el Garraf registra en termes interanuals una de les pitjors evolucions del context comarcal català (la 36a.), mentre que el Baix Penedès i l’Alt Penedès es troben en una posició mitjana.

Les 3 comarques penedesenques registren un ritme de destrucció de treball autònom similar al conjunt del Principat, que és del -1,8% interanual.

Pel que fa a la contractació, a l’Alt Penedès cau prop del 10%, en canvi al Garraf es queda en el 5,9%. I a les comarques del Penedès-Garraf la temporalitat contractual supera la mitjana catalana, amb xifres superiors al 93%.

L’Informe ADEG de Conjuntura Econòmica, impulsat per l’Associació d’Empresaris del Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Penedès, ja compta amb més d’una trentena d’edicions trimestrals publicades.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: