Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC reclama a la Generalitat que lluiti pels interessos dels vitivultors catalans

Joves Agruicultors i Ramaders de Catalunya ha reclamat al Departament d’Agricultura que el posicionament de la taula sectorial de la vinya davant el nou Pla de suport a la Vinya 2014-2018 tingui com a fonament l’exigència de la regionalització del pressupost i de les mesures que s’hi contemplen perquè cada comunitat autònoma té les seves especificitats productives i per tant hi ha unes mesures que beneficien més el sector i d’altres que no hi tenen tanta incidència.<br />

<br />El document que JARC ha fet arribar a la Generalitat considera clau també la Reestructuració i Reconversió d ela Vinya ja que s’ha contrastat que es tracta d’una mesura mesura molt important amb un gran impacte sobre les explotacions, i mostra d’això en són el nombre de sol•licituds d’ajut que s’han registrat cada any i que han obligat fins i tot a consumir pressupost anticipat (2013, pràcticament consumit el 2012).

 

En aquest sentit, la Sectorial de la Vinya de JARC considera que l’experiència impulsa a pensar en la necessitat de dotar aquesta mesura de més pressupost del que ha tingut fins ara, ja que es tracta d’un veritable revulsiu per al sector però alhora permet modernitzar i adaptar a les demandes del mercat les explotacions vitícoles catalanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: