Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup de Mestres de l’Alt Penedès qualifica d’atac frontal a l’escola catalana la reforma Wert

Atac frontal i indignació són paraules repetides arran de les propostes que afecten el català, contingudes en l’esborrany de reforma educativa que proposa el ministre Wert. <br />

Ahir dimarts, reunits en assemblea, els membres del Grup de Mestres de l’Alt Penedès, moviment de renovació pedagògica que compta amb uns 150 associats, van comentar el que anomenen "notícia bomba".

Rebutgen totalment la proposta, que qualifiquen d’atac frontal a l’escola catalana i a la feina ben feta dels darrers 30 anys, com explica el seu secretari Roderic Villalba.

El sindicat USTEC•STEs també manifesta la seva gran indignació i defensa el model d’immersió lingüística que durant més de 30 anys ha obtingut un èxit total, tant pel que fa a l’aprenentatge de la llengua (tant catalana com castellana), com per ser una eina imprescindible per a la igualtat d’oportunitats i la inclusió social.

Ahir, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va optar per abandonar la reunió entre el ministre d’Educació i els consellers de totes les comunitats autònomes per presentar-los el seu últim esborrany de reforma educativa. Segons la consellera, Wert no va saber explicar "els canvis" en l’avantprojecte de la llei, que relega el català a assignatura d’especialitat i el deixa com a quarta llengua, per darrere del castellà i les dues estrangeres.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: