Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El GEIF de Vilafranca reclama més ajuts per part d’empreses privades

<div />El Grup d’Extinció d’Incendis Forestals ha viscut un any complicat degut a la gran quantitat d’incendis que hi ha hagut a tot el territori català. De fet, aquest ha estat un dels pitjors pel que fa al risc d’incendis.

El Grup de Vilafranca ha col·laborat tant en els grans incendis declarats a La Jonquera i Rasquera, com en d’altres més petits, però també importants, com el del Pantà de Foix o el Pla de Manlleu, entre d’altres. Pel que fa a la nostra comarca, a banda del de Castellet i La Gornal, també n’hi ha hagut d’altres com el de La Granada, Vilobí, Torrelles de Foix i Sant Marçal.</div>
<div>Totes aquestes sortides, que suposen més de 90 actuacions en total, han suposat unes despeses addicionals del GEIF de Vilafranca que se suma a la manca de subvencions, ja que no en poden rebre perquè no són una ADF. Per aquest motiu, els propers mesos volen engegar una campanya per tal de captar empreses que estiguin disposades a fer aportacions. Principalment necessiten reposar material, i disposar de diners per pagar totes les despeses que suposen els 5 vehicles que tenen. De mitjana, necessiten uns 11mil euros anuals per manteniment, i ara mateix només reben el recolzament econòmic de l’Ajuntament de Vilafranca i la Fundació Miguel Torres.</div>
<div></div>
<div>Pel que fa a les condicions meteorològiques, les previsions a llarg termini indiquen que a la primavera hi haurà més pluges, però tampoc no en poden estar cent per cent segurs. Precisament les condicions de l’hivern i la primavera passada han estat la causa d’aquest estiu tant complicat. En total ara mateix són uns 40 voluntaris, i aquest any s’han incorporat 8 persones noves. A banda de l’extinció d’incendis, el GEIF, també es dedica a la prevenció i a la vigilància, i continua treballant en la formació i reciclatge dels voluntaris del grup.</div>

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: