Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nou Verd estendrà el seu projecte de recollida d’olis gràcies al programa "Life+" de la Unió Europea

El projecte de recollida d’olis vegetals a les escoles per transformar-lo en biodièsel, del qual participa la cooperativa d’inserció sociolaboral Nou Verd, és un dels quaranta seleccionats enguany, d’entre els 350 que es van presentar a tot l’estat espanyol, per participar en el programa "Life+" de la Unió Europea en la convocatòria de 2011, sobre temes d’innovació i medi ambient. Es diu Educo i té un funcionament molt senzill.

El projecte es va posar en marxa el 9 d’octubre en nou comarques de Catalunya, tot i que al Penedès ja es compta amb una experiència prèvia pionera des principis de l’any passat en dues escoles de Vilafranca: El Carme-Sant Elies i Mas i Perera. De mica en mica s’ha anat estenent, ara ja està implementat en un total de deu escoles de l’Alt Penedès i el Garraf i dóna feina a quatre persones en situació d’exclusió laboral.<br />Al llarg del proper any, Nou Verd espera poder oferir el servei a totes les escoles de Vilafranca.

La intenció, a més llarg termini, és anar ampliant el projecte a la resta de municipis de la comarca, amb l’objectiu de convertir l’Alt Penedès en la primera comarca de Catalunya en recollida d’olis usats en les escoles.<br />És el primer cop que un projecte amb participació vilafranquina pot entrar al programa europeu Life+ que, en aquest cas, hi dedicarà un milió i mig d’euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: