Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’eurodiputat de CiU Ramon Tremosa explica a Vilafranca que l’estat espanyol no pot fer fóra d’Europa una Catalunya independent

Dins dels actes de campanya de la coalició nacionalista, divendres a la tarda l’eurodiputat Ramon Tremosa va ser l’encarregat d’explicar davant de militants i simpatitzants de CiU que davant la hipotètica independència de Catalunya l’estat espanyol no podria fer res per impedir que es mantingués dins d’Europa.

Tremosa ha explicat que a Europa ja fa anys que es pregunten no tant què fem, sinó quan ho farem.<br />
En aquest sentit ha destacat també que l’estat espanyol va cap a la ruïna, i que en aquests moments una part important de la població és conscients que els costos de no fer res són més alts que una iniciativa incerta com l’estat propi.

Des del seu punt de vista, l’estat espanyol no és el millor alumnes de l’euro com per expulsar a ningú. Apuntava també que més important que la Unió Europea és l’espai comú europeu, i que aquí hi som de totes totes.

L’eurodiputat posava de manifest també que Europa ha pagat diverses inversions a Catalunya, i que per tant tampoc té cap interès en perdre-les.<br /> Com no podia ser d’altre manera, ha parlat de l’exemple escocès, i del posicionament del Parlament Britànic. En aquets sentit Tremosa ha destacat que Escòcia no trobaria pegues en el parlament Britànic si decidís ser un nou estat europeu.

Tremosa va ser presentat per l’alcalde de Vilafranca i candidat també en aquestes eleccions Pere Regull, que va destacar que cal fer una aposta decidida per anar cap a l’estat propi. Va demanar poder disposar d’un recolzament prou gran a les urnes per tal de demostrar tant a l’estat espanyol com a les resta d’Europa la ferma decisió del poble de Catalunya d’esdevenir un nou estat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: