Diumenge, 18 de maig de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ecosostenible Wine constata la necessitat d’establir la nova categoria de vins ecològics-sostenibles

Més de 350 persones es van donar cita aquest dimarts al fòrum Ecosostenible Wine 2012 a Vilafranca per debatre valors de futur com la sostenibilitat i ecologia en pro de la protecció del medi ambient. Segons l’organització, després del debat va quedar clar que cal definir els mecanismes per a una futura regulació de la producció i elaboració de vins emparats sota una nova categoria: els vins ecològics-sostenibles. <br />

Segons es va posar de manifest durant el fòrum, el consumidor internacional demana vins més enllà de la producció ecològica que respectin el medi ambient i preservin el paisatge i territori, així com els aspectes socials de la producció. Aquestes noves pautes de consum obliguen a les corporacions a assumir aquest compromís i anar més enllà de la norma establerta per definir polítiques i programes que afrontin els actuals reptes ambientals alhora que donen transparència al consumidor. <br />EcoSostenibleWine 2012 ha estat organitzat per les patronals, Associació Vinícola Catalana i Institut del Cava i VIMAC amb col•laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, l’INCAVI i l’Associació Catalana d’Enòlegs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: