Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La casa d’Acollida Abraham de Càritas celebra els seus 20 anys de funcionament coincidint amb el Dia de les persones sense llar

Per celebrar-ho, diumenge van fer un dinar amb més de 130 persones, tant voluntaris, com gent sense sostre, o homes que en algun moment de la seva vida han passat pel centre. Els assistents, no havien de pagar res pel dinar, només se’ls demanava que portessin roba interior, fulles d’afaitar, o altres productes que necessita el centre.

De mitjana, cada any passen pel centre unes 150 persones. El que més ha canviat és el perfil dels usuaris. Abans es tractava d’homes principalment estrangers, amb un perfil social més baix i amb problemes familiars o de drogoaddiccions. Ara en canvi, es troben amb més gent autòctona, de totes les edats i que l’únic problema que tenen és econòmic. Alguns s’han quedat sense feina i han perdut el pis, i d’altres no en tenen prou amb la pensió que cobren.  L’allotjament, però és provisional. No poden estar-se més de 3 dies al mes, excepte en alguns casos excepcionals. I la casa pot acollir un total de 12 persones. Per això, permet un tracte més individualitzat. <br />El centre també disposa d’un servei de dutxes diari pel qual hi acostumen a passar unes 15 persones al dia, a qui també renten la roba i donen una muda neta. El centre només acull homes i, si de vegades, ve alguna parella, la dona pot anar a dormir a una pensió i Càritas es fa càrrec de les despeses. <br /><br />L’horari d’accés per als que s’hi volen quedar a dormir és a partir de les 5 de la tarda i fins les 8 del vespre. La Rosa Maria remarca que tothom es mereix una segona oportunitat a la vida, i que n’hi ha algunes que se’n surten i poden començar de nou. <br /><br />En total hi ha 16 voluntaris de Càritas, que s’ho reparteixen per ser-hi cada dia. Alguns cuinen, d’altres parlen amb els homes acollits, juguen la partida amb ells, fan tallers, o simplement s’asseuen i els escolten. Ara mateix tenen un pressupost de 120.000 euros anuals que prové de diverses fonts, tant de les parròquies, com de les quotes que paguen alguns socis i les subvencions i premis d’entitats bancàries. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: