Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Just Nicolàs exposa "Autonomies", repartida entre el Fòrum Berger Balaguer i la capella de Sant Joan a causa del seu gran format

Divendres s’inaugurava aquesta exposició que mostra a través d’obres de gran format i amb el particular estil del vendrellenc Just Nicolàs la seva visió de cada una de les autonomies que conformen l’estat espanyol.

L’exposició s’inaugurava en dues tandes, ja que es troba ubicada en dos espais diferents a causa del seu gran format. Una primera inauguració es va fer al Fòrum Berger Balaguer de Caixa Penedès, i una segona a la capella de Sant Joan, que acull també part de la mostra.<br />
Els parlaments inaugurals es van fer al Fòrum, i els va obrir el president de Caixa Penedès, Martí Solé, trot destacant el fet que era el primer cop que la Caixa i l’Ajuntament organitzaven una cosa conjuntament. Des de Caixa Penedès, Solé va posar de manifest la seva voluntat que no es tractés d’un fet puntual.

 

Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, també va destacar i insistir en aquesta voluntat de sumar esforços per tirar endavant i potenciar iniciatives culturals. Pel que fa a l’exposició Gusi va destacar l’estil de l’autor, colorista i lluminós. Però també va parlar de la temàtica, tot deixant clar que estava pactada ja abans de l’actual moment electoral. Per el regidor de Cultura, es tracta d’una mostra que pot ajudar a entendre la realitat de les diferents parts de l’estat.

Finalment va ser el torn del pintor Just Nicolàs, que visiblement emocionat va agrair la possibilitat de poder mostrar la seva obra a Vilafranca. També va explicar que ha donat els drets d’autor dels seus quadres a Càritas, per donar suport a una entitat que en aquests moments està oferint un ajut important a persones que ho estan passant molt malament.

Després dels parlaments i d’aquesta primera inauguració, l’artista i la resta de persones que van participar-hi es van desplaçar a la capella de Sant Joan per tal de veure la resta de pintures, i fer un brindis per el bon funcionament d’aquesta exposició que es podrà visitar en aquests dos espais fins el 9 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: