Jaume Barberà parla de la importància d’implicar-se i reaccionar davant les injustícies en el dia internacional contra la Violència de Gènere
Davant d’un saló de sessions de l’Ajuntament de Vilafranca ple de gom a gom, el periodista Jaume Barberà va oferir divendres a la tarda una intensa, emotiva i contundent xerrada sota el títol de El futur és nostre, impliquem-nos. <br />
Partint de la necessitat d’implicar-se en aconseguir una intolerància zero davant de la violència de Gènera, Barberà acompanyava la seva xerrada de vídeos que il•lustraven algunes de les situacions a les què pot acabar abocant la passivitat dels individus i el fet de donar per sentat que les coses no es poden canviar.<br /> Sobre la violència de gènera explicava que és un problema global de la societat, fruit de l’educació i propiciat per exemple també per les tres religions monoteistes, que no donen una imatge gaire bona de les dones.
Barberà posava també l’accent en el paper dels polítics i dels legisladors en tot aquesta situació; i en la que s’està vivint a nivell social i econòmic arreu considerant que en són els grans responsables. Però al mateix temps deixant clar també que els ciutadans tenim la nostra part de culpa al no posicionar-nos i lluitar per el que considerem just.
Per acabar parlava també de l’actual moment polític que es viu a Catalunya, i considerava que cal avançar cap a un estat propi, que permeti treballar i oferir solucions noves als problemes actuals, amb una independència integradora de totes les realitats socials i culturals del país.<br /> La xerrada de Jaume Barberà ha recollit al acabar llargs aplaudiments per part del públic assistent, que s’ha emocionat també amb algunes de les imatges amb les que el conferenciant ha il•lustrat la seva xerrada per mostrar amb imatges situacions de indefensió, en laguns casos més o menys acceptada o adquirida per els individus. Tot insistint en que cal lluitar-hi en contra, implicar-se i ser capaços d’oferir un futur millor que el que se’ns presenta des d’alguns estaments. Ja sigui en relació a la situació de la dona, o a la de la societat en general.