Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Iniciativa demana una aliança entre les mobilitzacions al carrer i les institucions per sortir de la crisi

Ahir al vespre tenia lloc a l’auditori de Vinseum l’acte de campanya central de la coalició iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa. Els ecosocialistes van triar el Vinseum perquè han tingut un paper molt important en la construcció del nou Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, ja que van ser ells els que van aconseguir que el Ministeri hi destinés l’1% cultural.<br />

Iniciativa ha volgut transmetre en aquesta campanya electoral que la crisi que està afectant la majoria de la població és una "estafa" i que s’han de reclamar responsabilitats als veritables causants de la situació actual. La coordinadora nacional de Joves d’Esquerra Verda Anna Rovira demana una aliança entre les mobilitzacions al carrer dels dos darrers anys i les institucions que ens permeti sortir de la crisi.

Rovira destaca que, de l’actual situació econòmica, estan sorgint iniciatives engrescadores. A través de la unitat i el treball en equip, permeten tirar endavant i posava com a exemple les cooperatives en l’àmbit de l’empresa. La coordinadora nacional de les joventuts d’Iniciativa també parla de regeneració democràtica en un moment en què la ciutadania està desencantada amb la política.

L’acte central d’Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa va comptar també amb les intervencions dels candidats Iolanda Sánchez, regidora de Vilanova, i Bernat Villarroya, regidor de Vilafranca. A la seva intervenció, Villarroya va destacar que un canvi de model productiu és possible i que les polítiques d’austeritat ens estan enfonsant més en la crisi. El vilafranquí va posar com a exemple que, a les tres comarques penedesenques hi havia, al març del 2011, 4.000 persones treballant en el sector de la salut. Aquesta realitat es va proposar en el marc del tercer Pla Estratègic del Penedès com un valor a potenciar i una fortalesa del territori. I, segons va explicar, ara s’ha oblidat completament en un context de retallades que encapçala l’actual conseller de salut Boi Ruiz, abans cap de la patronal de la sanitat privada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: