Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest divendres, actes centrals del Dia internacional contra la violència vers les dones als Monjos

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va iniciar divendres passat una campanya de sensibilització contra la violència masclista que tindrà com a plat fort els actes que s’organitzen al voltant d’aquest divendres. 

<br />
Avui s’ha celebrat una concentració ciutadana en rebuig de la violència vers les dones a les 12 del migdia, davant de l’ajuntament.

Dimecres, la biblioteca dels Monjos acollirà una xerrada sobre les dones a l’Afganistan, a partir de les 7 de la tarda i a càrrec de Nadia Ghulam, autora del llibre "El secret del meu turbant".

Els actes centrals de commemoració es duran a terme divendres. L’acte inclourà la lectura del Manifest 2012, un partit de futbol contra la violència masclista a 2/4 de 8 del vespre al camp de futbol municipal, l’actuació del grup Posa’t ritme, una encesa d’espelmes i un minut de silenci en memòria de les víctimes. Al llarg de l’ acte és repartiran llaços blancs, informació entorn a la violència masclista, és penjaran cors i llàgrimes amb missatges de l’ alumnat del institut i de forma participativa es muntarà una exposició per sensibilitzar en aquest tema al públic assistent.

Els actes finalitzaran dilluns vinent amb un intercanvi entre l’ONG AFFA, EqualMon i l’Associació de l’Esperança de les Dones per la convivència entre les cultures, a les 3 del migdia, a la casa de cultura Mas Catarro, per impulsar una política educativa basada en els drets humans, els drets dels infants i l’equitat de gènere a l’Alhocemia (Marroc).

A més, fins el 9 de desembre es pot visitar l’exposició a la Biblioteca que porta per títol "El llenguatge sexista. Violència amagada". <br />Al llarg d’aquests dies també es podrà visitar una Mostra de literatura i documentació entorn a la violència vers les dones, a l’espai Dona al Dia i a la Biblioteca, i es duran a terme activitats adreçades a l’alumnat de l’IES El Foix, en col•laboració amb el Tangram.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: