Divendres, 23 de maig de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vins Ecosostenibles, cap a una nova categoria vitivinícola, tema de debat de l’Escosostenible Wine 2012 a Vilafranca

El sector vitivinícola internacional torna a donar-se cita per debatre i valorar conceptes tan importants i de gran valor pel futur del sector com són la sostenibilitat i l’ecologia en pro de la protecció del medi ambient.<br />

La cita serà el proper 6 de novembre a Vilafranca en el marc de la conferència EcoSostenibleWine. En l’actualitat, el consumidor internacional demana vins més enllà de la producció ecològica que respectin el medi ambient i preservin el territori, tal com es va anunciar en l’anterior edició de EcoSostenibleWine. <br />Els actuals models de viticultura i els nous desafiaments que es presenten en l’agricultura cap a un nou escenari de producció requereixen un canvi de mentalitat evident en el sector productor, on el coneixement de la sostenibilitat és ineludible i important. <br />El sector vitivinícola ja demostra una actitud pro activa al respecte. Catalunya lidera a l’Estat Espanyol el nombre de cellers ecològiques, precedida de Castella- La Manxa, València i la Rioja. A Espanya les instal•lacions que elaboren vi i cava ecològic representen un 16’84% de les 3.034 instal•lacions que duen a terme activitats industrials de transformació relacionades amb la producció vegetal el 2011, segons el Ministeri d’Agricultura. <br />EcoSostenibleWine 2012 reunirà reconeguts professionals que exposaran les pautes i els mecanismes existents per a l’adaptació de la sostenibilitat integral a la vinya, el vi, el celler i l’entorn valorant les possibilitats futures de crear una nova categoria de vins, els ecosostenibles.

En la jornada s’hi definiran quins són els paràmetres i mecanismes per a una possible futura regulació de la producció i elaboració de vins emparats sota una nova i necessària categoria: vins ecosostenibles. Una tercera via entre la viticultura ecològica i la respectuosa amb el medi ambient. És a dir, un vi ecològic que s’ha elaborat complint els requisits necessaris per a protegir de manera integral el medi ambient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: