Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Taller al Vinseum perquè els més petits descobreixin la vinya i el vi a través dels sentits

Sota el títol de “ Tafanegem el vi: olors, colors, textures…”un grup de nens i nenes van participar aquest dissabte en un taller conduit pel viticultor i sommelier Daniel Pascual. A través jocs sensorials, els més petits es van iniciar en el món del vi.

Abans de començar, però, els van embenar els ulls, perquè oloressin i tastessin  fruites, espècies i plantes aromàtiques. L’objectiu principal d’aquest taller, i d’altres que es faran més endavant, és que els infants prenguin consciència de les seves possibilitats perceptives a través de la vista, l’olfacte i el tacte. Uns sentits que van poder descobrir mentre coneixien què és el most i com és la seva elaboració. <br />A través dels tastos, els nens i nenes també van anar descobrint en quina part de la llengua notaven cada gust segons si era àcid, salat, amarg, picant o dolç.  Per a Pascual, el més important, a banda de la descoberta dels sentits, és que comprenguin que tot això ho tenim molt a prop, i aposta perquè els més petits coneguin el territori de primera mà visitant les vinyes i el procés d’elaboració. <br />Per acabar, tots els participants i les seves famílies van poder tastar 3 mostos, de Xarel•lo, Macabeu i Negre, elaborats ecològicament per Pascual, i que s’anomenen Suc de Vida. I mentre als més petits van preferir el Macabeu, més dolç i amb gust de poma, els pares van optar pel Negre, i sobretot pel Xarel•lo, que és el que recorda més al vi. <br />Aquest era el primer taller d’un total de 4. Els propers es faran el dissabte 27 d’octubre i el 17 i 24 de novembre. Cadascun d’aquests dies hi haurà 2 edicions, una a les 11 del matí, i una altra a la una. El taller dura 30 minuts i s’han de pagar 3 euros per la inscripció.  <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: