Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alumnat de primària de Vilafranca treballa en un taller l’alimentació saludable i, sobretot, l’esmorzar

L’esmorzar segueix sent el punt feble de l’alimentació, tant entre els nens i nenes com entre la població adulta. Les presses i la falta de gana al matí fan que molta gent se salti un àpat que és el més important del dia.

Per fixar uns hàbits saludables i deixar clar quins nutrients necessitem a l’hora d’esmorzar, els serveis de salut i joventut de l’Ajuntament de Vilafranca han portat un any més a la vila el programa de la Diputació de Barcelona "Escola i salut". En aquest marc, la doctora en Nutrició i Bromatologia per la Universitat de Barcelona Sandra Garcia-Cruset imparteix els tallers dedicats exclusivament a l’esmorzar. L’objectiu és que els nens i nenes de primària que hi assisteixen marxin a casa sabent que cal esmorzar cada dia i que l’àpat ha de ser complet, amb farinacis, làctics i fruita.
El taller s’està impartint aquests dies a la capella de Sant Joan i s’acompanya de l’exposició de la Diputació de Barcelona que hi ha instal•lada en aquest espai sota el títol Menja bé, tu hi guanyes! La mostra, que també és oberta al públic en general, té l’objectiu de promoure hàbits saludables entre els nens i nenes de 8 a 12 anys a través de diversos apartats. En definitiva, recorda els conceptes bàsics de l’alimentació i la vida saludables: fer cinc àpats al dia, beure entre 4 i 8 gots d’aigua, rentar bé els aliments, les mans i les dents, moure’s per sentir-se en forma i dormir entre vuit i nou hores cada dia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: