Els temes candents del sector al Debat de la Verema dels Tastavins
El tradicional capítol de la Verema de l’Acadèmia Tastavins del Penedès és una taula rodona que compta amb participació de representants de la patronal, els sindicats i les institucions del sector.
El Debat de la Verema se celebra demà, de 10 a 12 de la nit, a l’ Hotel Pere III de Vilafranca, i per tercer any consecutiu també es podrà seguir en directe per Penedès Televisió. <br />
Enguany no hi haurà polítics per la proximitat amb les eleccions del 25-N, però han estat convidats representants de l’INCAVI, els Consells Reguladors de la DO Penedès i Cava, les patronals Pimecava, Institut del Cava i l’Associació Vinícola Catalana, l’ Institut Agrícola Sant Isidre, Unió de Pagesos, Asaja, l’Associació de Viticultors i la Confraria del Cava.
L’actual situació econòmica i política fa que el debat d’aquest 2012 sigui especialment atractiu, segons el president dels Tastavins, Joan Tarrada. De fet, ja tenen plena la sala on se celebra.
El Debat de la Verema comença amb una descripció tècnica de les característiques de la verema 2012 a càrrec del director de la DO Penedès, Francesc Olivella, que dona pas al debat.
Com en els darrers anys es preveu encès perquè s’abordarà el preu del raïm, com afecta la crisi al sector vitivinícola, si l’actual situació minvarà les vendes a Espanya, si l’increment de l’exportació és viable i rendible o fins i tot com respondria el sector, sobretot el cavista, en una Catalunya independent.
El col•loqui estarà moderat per l’ escriptor i membre de la junta dels Tastavins, Jordi Llavina, i per Josep Maria Soler, periodista de Penedès Televisió. El públic assistent podrà intervenir, amb una durada que no excedeixi els dos minuts.
A Joan Tarrada li agradaria que les conclusions del Debat de la Verema tinguessin una continuïtat, però si més no està satisfet d’haver aconseguit establir ponts de diàleg al sector.