Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup Cementos Portland Valderrivas i els sindicats majoritaris signen un preacord per ajustar la plantilla

El Grup Cementos Portland Valderrivas ha firmat un preacord amb els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, per ajustar la plantilla de les fàbriques de ciment d’Espanya i de les oficines lligades a aquesta activitat. A l’Alt Penedès, el grup hi té la fàbrica dels Monjos i els centres productius d’àrids d’Olèrdola i Sant Sadurní d’Anoia.<br />

Segons un comunicat emès per l’empresa, el preacord se suma a l’Acord Marc subscrit a finals de juliol i pacta un ajust que afecta 291 empleats a tot l’estat. D’una banda, els 251 ja anunciats, que treballen a les fàbriques de ciment, i, de l’altra, 40 més que desenvolupen tasques vinculades al negoci del ciment a les oficines. Per determinar els llocs de treball afectats per la mesura s’ha donat prioritat a la sortida dels treballadors de 58 anys o més, 190 en total. D’altra banda, el Grup oferirà 72 recol•locacions en llocs actualment subcontractats.<br />Un cop ratificat, el preacord s’aplicarà, amb caràcter general, abans del 31 de desembre. A més, es crearà una comissió paritària de seguiment en la que estaran representats els signants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: