Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca aprova per una moció d’ICV-EUiA en defensa de la xarxa d’aigua del Penedès i contra la privatització que n’impulsa la Generalitat

El regidor d’ICV-EUiA, Bernat Villarroya explicava en el plenari que la xarxa Aigües Ter – Llobregat és l’òrgan públic que agafa l’aigua dels embassaments i de la dessaladores i la condueix fins als dipòsits municipals. I des d’allà les empreses d’aigües, públiques o privades, porten l’aigua fins a les llars. Villaroya remarcava que seria un gran error deixar en mans privades un recurs tant estratègic pel país.<br />

Aquesta xarxa subministra en alta a 121 municipis, entre ells Vilafranca i la pràctica totalitat de l’Alt Penedès i el Garraf. La Generalitat va augmentar les tarifes en alta el juliol i, en ple agost, va iniciar un procediment per privatitzar-ne la gestió, al•legant necessitats econòmiques. En aquest procés s’hi han interessat grans grups privats com Suez-Agbar o empreses vinculades a Fomento de Contrucciones y Contratas.<br />La moció explica que la xarxa, en el seu pas per les nostres comarques, és propietat dels ajuntaments penedesencs integrats a la Mancomunitat Penedès Garraf, i apunta que la Generalitat legalment no pot privatitzar una cosa que no és seva. Des d’Iniciativa insisteixen en que la privatització comporta introduir prioritats mercantils, de negoci i de benefici privat que són alienes a l’aigua com a bé.<br />La moció ha estat aprovada per tots els grups municipals (CiU, PSC, CUP, PP, ICV-EUiA i ERC) i ara l’Ajuntament estudiarà les fórmules legals per impugnar el procediment de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: