Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’HCAP tanca el pressupost del 2011 de forma equilibrada gràcies a l’esforç dels professionals

Ja s’ha publicat la memòria del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès corresponent a l’exercici del 2011, un any clarament marcat per la crisi i, en aquest cas, per la reducció d’un vuit per cent del pressupost. La valoració que fan els responsables del Consorci és positiva perquè s’ha pogut mantenir l’activitat tot i la davallada del pressupost, en bona part gràcies a l’esforç de tots els professionals.<br />

La clau per tancar l’any de forma equilibrada ha estat l’adaptació dels diferents circuits a les circumstàncies. Un dels programes fonamentals ha estat la Unitat d’Atenció al Pacient Crònic Aguditzat, que funciona en coordinació amb l’Atenció Primària i l’Atenció Sociosanitària i permet tenir un control més exhaustiu sobre aquests malalts. El resultat és que disminueix el nombre d’ingressos. També ha canviat el funcionament de l’àrea quirúrgica, potenciant la cirurgia sense ingrés, i aconseguint un petit augment de les intervencions.

Tot plegat ha coincidit amb les obres d’ampliació de l’Hospital, que s’han desenvolupat amb normalitat i segons els terminis previstos i continuen aquest any. El mes que ve està previst que acabin després de dos anys.

Finalment, l’Hospital tanca un any en què ha impulsat la seva presència a la xarxa i l’ús de les noves tecnologies. El seu web ha estat millorat i de fet va ser guardonat per la Fundació Avedis Donabedian amb el premi a la "Millor pagina web d’una institució sanitària i social". Ara també formen part de la xarxa Teleictus, que connecta els hospitals comarcals amb l’Hospital Universitari de Bellvitge. Mitjançant un sistema de videoconferència, els neuròlegs de Bellvitge poden explorar el pacient i valorar les imatges radiològiques per tal d’establir un diagnòstic precoç de l’ictus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: