Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca recapta 13 milions menys d’euros que l’any 2008

La complicada situació econòmica actual afecta de manera general tots els sectors de la societat, i els ajuntaments no en son una excepció. Pel que fa a l’Ajuntament de Vilafranca, en el proper ple es prendran algunes mesures d’austeritat que serviran per tal d’equiparar per part dels polítics les retallades que s’han aplicat als treballadors públics.

Serà una reducció del sou dels regidors proporcional al que seria la paga extra de Nadal, i també s’estudia una retallada a les assignacions que reben els grups municipals per els seu funcionament. Pere Regull, en el decurs del programa diàlegs amb l’alcalde, ha explicat que es tracta d’equiparar-se a la situació que viuen els treballadors públics, i que no estava contemplada en la llei. <br />
Apuntava també que cal tenir clar que des del consistori vilafranquí s’ha de fer un esforç per tal de poder mantenir el nivell dels serveis tot i la davallada importantíssima dels ingressos que s’està patint. Regull donava xifres. Dels 58 milions d’€ pressupostats l’any 2008, s’ha passat als 47 que estaven pressupostats enguany com a ingressos. Però que ja ha avançat Regull que a finals d’any la xifra real d’ingressos serà de 45 milions d’€. 13 milions menys d’ingressos en pocs anys.

L’alcalde explicava que és una mesura que servirà per deduir una mica la despesa pública i de funcionament de l’Ajuntament. REgull insistia en que en aquests moments el focus principal de l’atenció i esforços se centra en els serveis socials i l’atenció a les persones. Destacava que l’Ajuntament ha donat ple suport al Rebost Solidari; i que també ho fa a la recollida de signatures per impulsar la iniciativa legislativa popular que ha de permetre regular per llei la dació en pagament. Dues qüestions com son l’alimentació i l’habitatge que en aquests moments són la preocupació de moltes famílies.<br /> En un altre ordre de coses, l’alcalde també s’ha referit en aquest mateix espais dels diàlegs, a la polèmica sorgida al voltant de la normativa d’ús de la plaça de la vila per a actuacions castelleres. Ha defensat que la voluntat és dignificar la plaça més castellera aconseguit que les colles vilafranquines i convoquin colles de primer nivell, que al mateix temps són les que portem més públic. Davant el malestar de les colles, a primers de setmana mantindran una reunió per acostar posicions. Regull es mostrava convençut que arribarien a acords fàcilment.

 

La voluntat de l’Ajuntament és que a banda de Fires i Festa Major, les colles locals puguin fer-hi una diada pròpia cada una, per mirar d’aconseguir que quan es fan castells a la plaça més castellera, aquesta aculli una bona presència de públic i els millors castells possibles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: