Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La imatge de Sant Fèlix roman ja a casa de l’administrador Santi Güell

La imatge de Sant Fèlix va sortir per darrera vegada de la Basílica de Santa Maria aquest divendres a dos quarts de nou del vespre, on no tornarà fins d’aquí a un temps. La darrera processó va dur tot el seguici processional des de la plaça Jaume I fins al carrer General Prim, número 1, a casa de l’administrador Santi Güell. Hi serà dos mesos i mig.

Era l’últim cop que sortien els balls i les peces de bestiari festiu, els elements folklòrics festamajorencs, els Falcons, les tres colles castelleres, la Moixiganga i la Banda, que ha fet les delícies dels vilafranquins aquests dies. El recorregut té un espai habilitat perquè la gent gran de la Vila, de residències i llars d’avis puguin observar com passa tota la processó.<br />Les balladores i els balladors s’han lluït per darrera vegada aquesta Festa Major, després d’un matí i migdia d’exhibició folklòrica donant-ho tot el 31 d’agost. Fem balanç amb elles i ells i tot i el fort xàfec del 30 a la nit, s’ha arrodonit amb les darreres danses i coreografies que han escampat pels carrers de la Vila. Entre els músics, els nostres germans mallorquins, vinguts d’altres parts dels Països Catalans afalaguen la celebració. Les colles castelleres al llarg del recorregut obsequiaven el nombrós públic amb castells i pilars. També els Falcons de Vilafranca oferien figures diverses com aquesta escala de 8. Tot i la munió de gent, els portadors s’obrien pas entre el públic i la imatge de Sant Fèlix arribava a un quart de dotze de la nit davant el domicili de Santi Güell. S’apaguen les llums i esclata un mosaic de colors: castell de focs i actuen conjuntament tots els balls, les colles castelleres i falconera planten pilars i la Moixiganga ben a prop del patró vilafranquí hi representen quadres. Un cop a dins, es desferma l’eufòria entre el quintet actual i exadministradors i familiars i amics seus. Es dóna la curiositat que Sant Fèlix no és pas nou en aquest habitatge. Fa gairebé quatre dècades hi va passar aleshores tot un any. El 1973 Santi Güell pare ja va ser administrador, com recull una instantània al programa de la Festa. Ambdós s’emocionaven plegats. El pare ens explicava què va sentir quan va saber que el fill també hauria estat com ell administrador. La imatge romandrà a casa dels Güell en els propers dos mesos i mig. Les visites sovintejaran de ben segur en els propers dies de familiars, amics, veïns i coneguts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: