Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alumnes de la comarca afronten avui i demà l’avaluació extraordinària de setembre

Més de cent mil alumnes d’ESO i de primer de batxillerat de tot Catalunya dels prop de tres-cent mil que cursen aquests estudis participaran entre avui i demà a l’avaluació extraordinària de setembre.

L’objectiu d’aquestes proves és que els alumnes superin el curs. Es tracta d’una mesura del Pla per a la reducció del fracàs escolar que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha volgut aplicar aquest curs després que els darrers anys cada cop hi hagués més absentisme en les recuperacions. Fins ara, les proves de recuperació s’efectuaven el mateix mes de juny i l’alumnat disposava d’una setmana per poder preparar les assignatures suspeses.<br />
A l’institut Alt Penedès de Vilafranca, entre la meitat i un quart dels alumnes de cada nivell han de recuperar alguna matèria, segons explica el coordinador pedagògic del centre Joan Vidal. <br /> <br />La novetat és que els estudiants han disposat dels mesos d’estiu per estudiar i poder assolir els coneixements de les assignatures. També han hagut de preparar un dossier de la matèria o matèries de les quals s’avaluen.

L’organització de l’avaluació extraordinària de setembre la realitza cada centre. En el cas de l’Alt Penedès, cadascun dels dos dies en què es realitzen les proves inclou cinc assignatures. Els exàmens duren una hora aproximadament i es fan a la franja de matins, de dos quarts de nou a les tres. Els resultats es coneixeran en els propers dies.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: