Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha obert l’alberg temporal de Creu Roja per a temporers

<p />A la pista annexa al pavelló d’hoquei, des d’aquest dilluns s’hi ha condicionat un alberg temporal. Amb l’ajut del programa Sumar per a la cohesió social de l’Obra Social de Caixa Penedès, Creu Roja Alt Penedès es fa càrrec d’acollir els que vénen a treballar durant la collita i presenten dificultats econòmiques i socials.

La Comissió de la Verema ha ofert, al llarg de les darreres campanyes un servei d’alberg en espera a l’alberg de Càritas i anys enrere, quan l’afluència de veremadors era més elevada, havia habilitat un alberg en un dels pavellons de la Zona Esportiva municipal. Aquests darrers dos anys, tant la CUP com l’Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca, han reclamat a l’Ajuntament que habilités un espai per als temporers que dormen al ras. A través del projecte Acció humanitària en temps de verema, Creu Roja ofereix aquest alberg temporal que cobreix totes les necessitats bàsiques i emocionals dels temporers que arriben a la comarca durant la campanya de la verema. Amb aquesta iniciativa, Creu Roja afirma que també contribuirà a pal•liar "el malestar veïnal i social, ja sigui per la por, la desconfiança o la cridòria" que a vegades ocasionen aquests temporers que acaben dormint i fent les seves necessitats bàsiques pels carrers de Vilafranca. Fins el 27 de setembre estarà en marxa aquest dispositiu, en què hi col·laboraran una vintena de voluntàries i voluntaris. I entre ells, una veterana voluntària, la Teresa Agut. Fa divuit anys que col•labora amb qui més ho necessita.

<div></div>
Creu Roja disposa de 18.600 euros cedits per el programa Sumar per a la cohesió social de l’Obra Social de Caixa Penedès. S’han contractat dues tècniques. L’alberg compta amb cinquanta llits. En els propers dies i setmanes es preveu que s’hi apropin més temporers. 3 s’hi han atansat el primer dia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: