Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nou vial per evitar el pas dels tractors per dins de Sant Miquel

La setmana vinent han d’acabar les obres de construcció del nou vial que vol evitar el pas de tractors per l’interior de Sant Miquel d’Olèrdola.

Els treballs consisteixen en connectar el carril d’acceleració a la C-15 que surt de la benzinera, en direcció Vilafranca, fins a l’eix Rossend Montané. La intenció és que les obres quedin completades la setmana vinent dins del primer tram de la verema, tal i com s’havia plantejat d’acord amb les organitzacions agràries JARC i Unió de Pagesos. El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola del passat 6 d’agost aprovava per unanimitat l’ocupació temporal de terrenys i la modificació de pressupost pertinent per garantir el finançament dels treballs. El vial ha d’evitar el pas de tractors per l’interior del nucli de Sant Miquel d’Olèrdola i permetre als pagesos un estalvi de temps i un recorregut més funcional. <br />El tram que s’asfalta té una longitud de 120 metres, incorporant les corresponents obres de canalització d’aigües pluvials. El pressupost d’adjudicació de l’obra és d’uns 22.000 euros. Des de l’Ajuntament d’Olèrdola lamenten que "ni la Generalitat ni l’empresa concessionària de l’autovia hagin assumit la despesa de l’obra" i hagi estat el propi consistori "qui ha acabat afrontant en solitari aquesta millora". <br />El vial de servei de la C15, en direcció Vilafranca, es talla i té un "parèntesi" de prop de 600 metres davant de Sant Miquel, la qual cosa s’atribueix, segons l’Ajuntament d’Olèrdola, a dèficits originats per modificacions del projecte constructiu de la via.

Ara , amb l’autorització confirmada de la Direcció General de Carreteres, els tractors podran circular pel carril d’acceleració des de la benzinera, desviar-se fins a l’eix Rossend Montané per aquest nou vial que s’està construït, per després passar a fer ús del vial de la Serreta fins arribar a la sortida de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: