Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gelida té una nova peça de bestiari festiu

La colla de diables de Gelida compta amb un nou element de foc que es va estrenar el passat 18 d’agost per la festa major. <br />

<br />Es tracta del Cérvol Diabòlic, dissenyat i construït per l’escultora vilafranquina Dolors Sans. És un element de foc que és una barreja entre el capgròs i un gegantó. Està esculturat el cap del cérvol, amb banyes, i mig cos humanitzat, amb els braços plegats que tapen els braços del portador  i es veuen les seves cames, enlloc d’anar tapades com l’estructura del gegantó.  La peça es porta com un gegantó ja que s’aguanta per dues espatlleres i es pot dominar amb dues manetes a la part del davant que farien la funció del cavallet del gegantó. L’estructura permet que pesi poc, sigui molt àgil de portar i  és molt espectacular ja que arriba, segons l’alçada del portador, a uns 2,80 mts. d’alçada amb les banyes que disposen de 10 punts de foc. Destaquem l’originalitat d’aquesta barreja perquè  és pràcticament inèdita al bestiari català i segueix una línia d’investigació de la Dolors Sans de noves estructures. La tria del cérvol respon a la imatge de l’escut de Gelida, un cérvol medieval de la família dels Cervelló que van tenir molts anys el castell. El Cérvol Diabòlic va amb el drac de Gelida, que també va construir la Dolors Sans, i guarda semblances estètiques com l’armadura i els miralls decoratius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: