Diumenge, 11 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els titelles de l’Humbert i la Roseta

Uns titelles de l’Humbert i la Roseta i, properament, l’Àliga de Vilafranca, s’uneixen al Drac de goma del 2009 a través d’un conveni entre l’associació Festiari i la Festa Major.

Els administradors de la Festa Major i l’associació cultural Festiari han signat un conveni anual que permet la posada en venda a benefici de la festa dels titelles de l’Humbert i la Roseta. Aquestes peces han estat elaborades per l’associació Festiari, els mateixos que l’any 2009 van fer el Drac de Vilafranca que exercia com a regal amb el programa. Ara i gràcies a que l’existència de la Fundació de la Festa Major vol donar continuïtat als acords que puguin beneficiar la més típica, la voluntat és que s’iniciï la creació d’una col•lecció amb tots els elements festamajorencs vilafranquins. Primer va ser el Drac, ara l’Humbert i la Roseta i, aviat, segurament en el transcurs d’aquesta festa major, serà el torn de l’Àliga. De cara a l’any vinent hi ha previst fer el cos dels Capgrossos perquè, qui ho vulgui, pugui treure la roba del titella, encaixar-hi el cos i així tenir la peça sencera.<br />D’aquesta manera s’amplien els productes de marxandatge que poden generar beneficis per a la festa a llarg termini. L’administrador Santi Güell ens parla de les característiques de l’acord amb Festiari.

Des de Festiari, Ferran Benach explica que l’associació està creant les figures de goma de diverses festes majors de Catalunya i que, per a ells, és un honor poder fer les de Vilafranca. <br /> <br />Els titelles dels Capgrossos es podran adquirir al preu de deu euros cadascun a la parada que instal•laran els administradors cada tarda de set a nou del vespre a la Plaça de la Vila. La figura de l’Àliga valdrà igual que la del Drac: quinze euros. Aquestes peces es podran comprar també durant la resta de l’any en un punt de venda encara per definir que podria ser l’Oficina de Turisme o Vinseum. Els dies de festa major, com que no haurà parada dels administradors, a la Capella Sant Joan, l’organització del Firart vendrà tot el marxandatge de la festa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: