Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El concert d’inxa d’enguany ha vist nous grups, instruments recuperats i estrena de peces

En aquest primer dia de festa major, i quan els grallers encara estan frescos, se celebra el concert d’instruments d’inxa que serveix bàsicament per tal que els grups participants puguin oferir peces del seu repertori que habitualment no tenen cabuda en cercaviles i processons de la Festa Major.<br />

Des de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca, en Jordi Catasus, comentava que eren 13 les colles participants, i que el repertori tant es composava de peces tradicionals, com adaptacions i peces noves.

 

Tot parlant d’instruments d’inxa, recordar que demà hi ha ball de gralles, i que hi ha un canvi d’emplaçament. De fet, es passa de la plaça de Sant Joan a la plaça de la Vila, amb la voluntat de millorar en comoditat per els assistents

 

Entre els grups participants, el vilafranquí A contratemps s’estrenava aquest any en el concert d’inxa, els Ganxets grallers del Baix Camp presentaven uns instruments d’inxa nous; i els grallers els Carreter de Lleida que obrien el concert oferien peces d’aire caribeny i un tango.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: