Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En suport al municipalisme

Pere Regull participa d’un acte del món municipal de CiU per denunciar que la reforma de la Llei de Bases de Règim Local és un atac a l’autogovern de Catalunya

En un acte davant del Parlament, una cinquantena d’alcaldes i regidors de CiU han presentat un manifest contra les mesures de Rajoy. Els representants municipals han estat acompanyats del secretari d’organització de Convergència, Josep Rull, i del secretari d’organització d’UDC, Benet Maimí. CiU ha volgut fer aquest acte davant la cambra catalana per posar-se al capdavant de la defensa de l’autonomia dels ens locals, ja que és la primera força municipalista de Catalunya, amb més de 500 alcaldies arreu del país.<br />Durant l’acte s’ha llegit el Manifest del món municipal de CiU davant les intromissions del Govern espanyol al món local. En el document, afirmen que la modificació de la Llei de Bases de Règim Local és "un atac a l’autogovern de Catalunya, que té competència exclusiva en aquest àmbit". A més, s’ha destacat que no es pot acceptar en un en moment de crisi com l’actual es demonitzin els ajuntaments com si fossin els culpables de tot. Cal recordar que només el 3,4 % del deute total correspon a les administracions locals.<br />També s’ha rebutjat la voluntat del Govern de Mariano Rajoy de reduir el nombre de regidors, fet que comportarà un empitjorament democràtic i no farà més eficient la gestió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: