Dimarts, 17 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CIC de Sant Sadurní vol ser un nou referent pel turisme

El Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní, conegut també com a CIC Fassina, ja és una realitat en el seu conjunt. Ahir al vespre es va inaugurar la segona fase del projecte, el celler gran i la cava, que completen aquest equipament cultural i turístic, ubicat a l’emblemàtic edifici de la Fassina de Can Guineu. La inversió total ha estat d’uns 5 MEUR. <br />

Aquesta segona fase, que dóna continuïtat a la part inaugurada l’octubre passat, ja permet obrir el Centre en la seva totalitat. Els espais de la segona fase proporcionen un apassionant viatge audiovisual pels quatre elements, els colors i el consum de la beguda estrella, el cava, en uns espais suggerents i evocadors. El visitant podrà fer un recorregut pel Centre d’Interpretació del Cava d’una durada que pot oscil·lar entre una hora i una hora i mitja.

L’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, vol que amb el Centre, Sant Sadurní sigui tan conegut com el cava.

Més d’un centenar de persones de tota la comarca van participar en aquest acte d’inauguració que també va comptar amb el subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo Reyes, en representació del govern de l’Estat, que ha aportat 1 MEUR que han contribuït a fer possible aquest ambiciós projecte. Ablanedo es va dirigir en català als assistents per destacar la importància de la posada en funcionament del nou equipament.

En els discursos hi van haver paraules d’agraïment a tots els que han fet possible el CIC Fassina, començant per l’anterior govern encapçalat per Joan Amat com a impulsor d’un projecte que va obrir parcialment les portes fa 9 mesos i ja ha rebut més de 5000 visitants.

L’objectiu del Centre d’Interpretació del Cava, a banda de ser un equipament cultural i turístic de primer ordre, és la dinamització de la zona i la promoció econòmica de Sant Sadurní, a banda de contribuir a que la marca Enoturisme Penedès es converteixi en la primera destinació de turisme enològic de l’estat espanyol.

Paral·lelament a l’obertura completa del Centre, ja s’està treballant per desenvolupar tot un seguit d’accions comunicatives i un pla de màrqueting.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: