Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Julià ha viscut una reeixida festa de barri

Exposicions de treballs manuals de la gent gran del barri i d’ornamentació floral a càrrec de la Floristeria El Grèvol donaven, divendres al vespre, el tret de sortida a la festa del barri Sant Julià. <br />

La vuitena edició del pregó ha anat a càrrec de Miquel Cartró, veí del barri des de fa 25 anys. Cartró va néixer a Sant Sebastià dels Gorgs, on hi va viure 25 anys, els mateixos que porta a Sant Julià i per tant, amb 50 anys se sent de Sant Sebastià, penedesenc, vilafranquí i de Sant Julià. En el seu pregó, va aprofitar per establir una similitud entre barri i poble.

Cartró va destacar el paper que juguen les associacions de veïns, aprofitant per reclamar la implicació dels veïns, i va tenir un record molt especial per als desapareguts Josep Carbó, Agustí Blanch i Jaume Palau.

El sopar de barri, que arribava a la setzena edició i per tant, porta el doble d’anys realitzant-se que el pregó, i un animat ball a càrrec del grup Beverly va tancar els actes del primer dia de festa a Sant Julià.

Dissabte a la tarda es va dedicar als infants amb xocolatada, coca i animació.  La fresca nocturna va animar els veïns i vilafranquins d’altres barris a anar a passejar, xafardejar entre les paradetes i sopar a Sant Julià. El restaurant La Trebbia, que es troba el centre neuràlgic de la festa, va servir més de 100 sopars.

Pirotècnia Igual va brodar el castell de focs i a quarts de 12 de la nit, l’Orquestra Petit Comité començava un ball popular que, com a novetat, es va fer sense mitja part i va resultar un èxit.<br />Petit Comité no és una banda tradicional, aquest grup s’adapta a qualsevol estil musical i interpreta qualsevol tema, sense l’ajuda de cap instrument, només amb la pròpia veu.<br />El president de l’associació de veïns, Oriol Colomé, ens donava les claus perquè la festa sigui un encert, com així ha estat.

Les sardanes interpretades per la vilafranquina Cobla Catània van centrar l’activitat de diumenge al migdia, així com un vermut popular.

D’una manera ben diferent, amb un concert a càrrec de l’Orquestra d’Acordions Mòdul-4 de Cerdanyola del Vallès, formada per 13 joves acordionistes, finalitzava la festa del barri Sant Julià 2012.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: