Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mas visita les noves caves de Parxet al Penedès

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat com a exemple d’esperit emprenedor les noves caves de Parxet al Penedès.

Artur Mas  va visitar ahir al vespre la Cava Nova de Parxet a la Finca de Montargull a Sant Sebastià dels Gorgs, a Avinyonet del Penedès. Artur Mas va donar les gràcies a Parxet per l’exemple que doneu de cara a la gent que pot pensar que el panorama està gris o negre. El president va visitar la Cava Nova de Parxet acompanyat la seva esposa, Helena Rakosnik. També hi han assistit l’alcalde d’Avinyonet, Oriol de la Cruz, el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, el conseller delegat de Parxet, Ramon Raventós  i el president de Parxet, Ramon Raventós Saenz, entre d’altres. El conseller delegat de l’empres va destacar la confiança en la capacitat de produir un producte de qualitat, competitiu a nivell internacional. Per la seva banda l’alcalde d’Avinyonet va destacar el treball proper entre empresa i ajuntament i va aprofitar la presència d’Artur Mas , per demanar que Catalunya mantingui la identitat dels petits ajuntaments. La Cava Nova de Parxet, que té accés al control vinícola de 120 hectàrees, està gestionada en règim d’agricultura ecològica. La instal·lació té 6.500 m2 i el 90% de la superfície construïda està soterrada i dissenyada amb criteris de sostenibilitat, eficiència energètica, de control de temperatures i integració paisatgística. Les naus de criança estan soterrades entre 10 i 17 metres sota el nivell de les vinyes i disposen d’espais de 8 metres d’alçada. La nova cava, que permet incrementar la capacitat de criança de Parxet, ha representat una inversió de cinc milions d’euros, entre finca agrícola, naus d’elaboració, criança, degorjament i tiratge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: