Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La "iniciativa oberta" comença amb força a l’Alt Penedès, amb la participació d’unes quaranta persones

"Iniciativa oberta" ha estat una proposta d’Iniciativa per Catalunya – Verds per compartir i intercanviar experiències i opinions sobre la situació actual de crisi econòmica i social.

La trobada, celebrada dissabte a l’Escorxador, comptava amb la presència de la portaveu d’ICV i diputada al Congrés Laia Ortiz i formava part del procés d’assemblea nacional que la formació està realitzant durant aquest any a tot Catalunya. <br />A la ‘iniciativa oberta’ hi van participar unes quaranta persones, la majoria de les quals no militen a Iniciativa per Catalunya Verds però valoren positivament que la formació política s’obri a la participació de la societat.<br />Durant la trobada es van fer dos grups de treball: el primer per debatre entorn l’alternativa al model neoliberal des de l’economia, l’ecologia i la defensa dels drets socials; i el segon entorn el catalanisme progressista i la necessitat d’una nova cultura política. <br />Com a primeres conclusions de la ‘iniciativa oberta’ es constata que hi ha una amplia coincidència, entre les persones participants, en l’anàlisi de les causes de la situació actual i en les vies per una sortida justa.
 

El repte que neix és la necessitat d’organitzar una força d’alternativa a base d’aliances socials en les que intervinguin els moviments que, com el 15M, posen en qüestió la política actual.

Les properes setmanes es farà un retorn de les aportacions a les persones participants i se’n donarà trasllat a l’organització nacional, com a part d’un procés que continuarà fins a la tardor i amb el qual Iniciativa vol "reinventar la política" i passar de força d’oposició a alternativa creïble.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: