Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds ja són a casa, després d’enlluernar Nova York i aconseguir una gran repercussió mediàtica

A les 12 del matí, el primer autocar dels Castellers de Vilafranca ha arribat a casa després d’un llarg viatge de tornada des dels Estats Units. <br />

Els 150 integrants de la colla estan cansats, però satisfets de la seva estada a la ciutat dels gratacels. El balanç del viatge és molt positiu per part de la colla, sobretot per la gran repercussió mediàtica que l’experiència ha tingut, tant a Catalunya com a l’estranger.

El president dels Castellers de Vilafranca, Josep Cabré, ens comentava just al baixar de l’autocar que actuar a la capital del món ha estat una gran fita. Tot i la importància del viatge i el ressò mundial aconseguit, Cabré no creu que es pugui parlar d’un abans i un després del viatge a Nova York. L’objectiu de la colla, diu, és fer castells i ara toca concentrar-se en fer una gran temporada, el millor Sant Fèlix i guanyar el Concurs de Tarragona.

 

Tècnicament, el cap de colla dels Verds, Pere Almirall, contempla el viatge com una estada que ha servit per polir els poms de dalt, provar gent nova i fer colla per iniciar el tram fort de la temporada. Sobre l’actuació que ha generat més admiració, la del gratacel a 70 metres d’alçada, Almirall explica que era un factor més psicològic que real, perquè visualment no percebien l’alçada.

Els Verds van acabar el viatge a NovaYork participant ahir diumenge al Fox&Friends, un programa matinal de la cadena de televisió nord-americana Fox. Els de la camisa verda han alçat diferents castells que van anar apareixent en directe al programa: el 4 de 7 amb agulla, la torre de 7, el 5 de 7, un 4 de 8 final i diversos pilars de 4.

Altres actuacions destacades del cap de setmana han estat la de Liberty Island, on es van fer una fotografia de grup amb un pilar de 5, als peus de l’Estàtua de la Llibertat, o l’actuació en un parc sota el pont de Brooklyn, on van descarregar la torre de 7, el 4 de 8, el 3 de 8, el pilar de 6 i dos pilars de 4.

Dissabte, els Castellers de Vilafranca van actuar a la presentació del documental L’Enxaneta, que comptava amb l’assistència del president de la Generalitat, Artur Mas, i del conseller d’Economia, Andreu Mas-Collell. Els vilafranquins van alçar el 4 de 8 i el pilar de 6 al vestíbul del cinema i a dins la sala, dos pilars de 4, un amb la senyera i l’altre amb la bandera americana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: