Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte del nou Centre Cultural i les mocions de l’oposició intensifiquen el debat del ple de Sant Sadurní

Dimecres es va celebrar el ple corporatiu ordinari corresponent al mes de juny a la capital del cava. El nou Centre Cultural a la Plaça Nova que l’equip de govern té a l’agenda i algunes de les mocions de l’oposició, com la presentada pel Partit Popular sol·licitant un circuit de salut per a gent gran, o la de CiU en relació a la petició d’un fons d’ajuts per a famílies d’infants escolaritzats a les escoles bressol municipals, van ser els punts més destacats i intensos de la sessió.

<p />

L’aprovació del pla especial urbanístic per a l’ordenació i les condicions d’edificació a les antigues escoles de la Plaça Nova va activar un llarg debat sobre el projecte del nou Centre Cultural que té sobre la taula l’equip de govern i que ha generat moltes opinions contràries en els grups de l’oposició. El regidor d’urbanisme Albert Prat va explicar que el punt que es portava al ple tractava només d’un procés de tramitació i va recordar que la voluntat del govern és la de realitzar el projecte amb els mínims costos possibles i quan la situació econòmica general ho permeti. Carles Jiménez, portantveu del Partit Popular, va consultar al govern sobre la denegació d’una subvenció del FEDER lligada al manteniment de l’edifici i va mostrar el recolzament al manteniment de l’edifici tot i que no compartien la proposta d’ubicar la nova biblioteca en aquest espai. Tant Susanna Mèrida com Prat van incidir en que aquesta subvenció no té res a veure amb el pla i que anava lligada a una proposta de rehabilitació de l’edifici.

Àngels Canals, regidora de CiU, va tornar a expressar la posició contrària del seu grup per un projecte que va situar amb un cost 3,5 milions d’euros. Va lamentar que el govern pretengui endeutar-se encara més amb una política que va qualificar del passat, basada en el totxo i una inversió que CiU no considera prioritària. El punt s’aprovava amb els nou vots de govern, l’abstenció del PP i els vots en contra de CiU.<br />La retirada del regidor del PSC Jaume Amigó a meitat de sessió per motius personals va propiciar que l’equip de govern es quedés amb vuit regidors. Els socis PSC i ERC van desestimar, en segona votació i amb el vot de qualitat de l’alcalde, una moció del PP sobre la instal·lació d’un circuit de salut per a la gent gran i una de CiU en relació a un fons d’ajudes per a l’escolarització a llars d’infants.<br />Amb el suport del tots els grups es va recolzar l’adhesió a la xarxa de municipis de l’estratègia catalana residu zero. Totes les formacions van valorar positivament els grans resultats de Sant Sadurní en percentatge de recollida selectiva i el compromís en el foment de la reducció de residus. Es va subratllar també l’impuls d’aquesta xarxa en el foment de sistemes de devolució i retorn d’envasos reutilitzables a centres comercials sempre que no impliquin costos al municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: