El director de la Guía Peñín situa els blancs de Penedès entre els millors d’Espanya
L’aposta de la DO Penedès per les varietats autòctones, especialment pel xarel·lo, segueix donant bons resultats.
Ara és el director de la Guía Peñín Carlos González qui constata que la Denominació d’Origen penedesenca ha aconseguit una homegeneïtzació de la qualitat gràcies, en part, a l’assentament dels productes derivats de l’aposta dels cellers per les varietats autòctones. Parla sobretot dels blancs i dels 100% xarel·lo i considera que són vins expressius que es poden situar perfectament entre els millors blancs d’Espanya.
Carlos González encapçala l’equip de tastadors que, durant dos dies, han avaluat in situ els vins i caves de la DO Penedès a les instal·lacions del Centre Àgora de Vilafranca. El director de la Guía Peñín ha explicat que veu la DO Penedès en general a la franja mitjana alta de les DO catalanes i també espanyoles perquè els seus vins no depenen tant de l’any climàtic i no es produeixen pics segons les anyades.<br />González també ha assenyalat que els rosats poden tenir moltes possibilitats al Penedès si es treballa en aquest sentit, com ha passat amb els blancs, i ha considerat que, tot i que els negres joves donen bons resultats, caldria polir els vells per adaptar-se als gustos actuals.
Els tastadors han provat 158 blancs, 44 rosats, 147 negres, 14 vins dolços i 16 escumosos d’una setantena de cellers diferents per preparar l’edició 2013 de la Guía Peñín dels Vins d’Espanya. Aquesta coneguda guia és el principal referent dels vins de l’estat al món. Amb edicions en anglès, alemany i espanyol, es distribueix a una vintena de països i compta amb prop de 10.000 vins tastats. Després del Penedès, l’equip de la Guía Peñín té previst tastar vins a les DO Tarragona, Montsant i Priorat.<br />Tota la informació es pot trobar a <a href="http://www.guiapenin.com/">www.guiapenin.com</a>, on hi la guia actualitzada en format paper i en format digital.