Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arriba la Flama del Canigó

Un conjunt d’entitats de Vilafranca fan la rebuda de la Flama del Canigó.

Òmnium Cultural n’ha estat la impulsora, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca i amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Demà , la Flama arribarà al Penedès a través de Torrelles de Foix. A partir de les 5 de la tarda,  des de Torrelles, una caravana de cotxes durà la Flama, en un fanalet, fins al barri de l’Agrícola de Pacs. Allà, el Club d’Atletisme de Vilafranca portarà la Flama fins a la Plaça del Tívoli.  Els actes de rebuda de la Flama a Vilafranca comptaran amb la participació de les tres colles castelleres de la ciutat, els Castellers de Vilafranca, els Xicots de Vilafranca i els Joves Xiquets de Vilafranca, que faran un pilar en el moment d’encesa de la foguera.  La lectura del missatge de la Flama 2012, obra de l’antropòloga Josefina Roma, serà seguida de la crema de tres documents per afirmar simbòlicament els Drets de la Nació Catalana: el Decret de Nova Planta de 1716, la Sentència del Tribunal Constitucional espanyol del 2010 i les balances fiscals. Les novetats d’enguany són l’actuació de la Colla de Grallers, el recital de poesia patriòtica organitzat per la Revista Cultural i Artística L’Àmfora i l’actuació del grup d’animació Rovell d’Ou.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: